levensloopbestendig

Levensloopbestendig wonen

Ouderen zijn steeds vaker aangewezen op langer zelfstandig thuis wonen. Woningen moeten daarom levensloopbestendig worden. Tegenwoordig zijn er veel oplossingen om huizen veiliger en comfortabeler te maken met oog op de toekomst.

U weet natuurlijk ook niet hoe de toekomst eruit gaat zien. Voldoet uw huis nog wel aan de wensen die u over 10 of 20 jaar heeft?

Wat is levensloopbestendig

Een levensloopbestendige woning heeft voorzieningen die langer zelfstandig wonen in uw eigen huis mogelijk maakt.

U kunt denken aan tal van oplossingen om uw woning levensloopbestendig te maken. Natuurlijk de traplift, de verlaagde drempel en beugels in badkamer en douche.

Maar er kan nog veel meer.

Kleine oplossingen voor een levensloopbestendige woning

U maakt uw woning ook levensloopbestendig met elektrische oplossingen. Uw huis wordt comfortabeler en veiliger door een goed intercomsysteem. Op afstand zien wie er voor de deur staat en de deur openen. Maar ook zo aangepast dat thuiszorg of familieleden met eigen code of pasje naar binnen kunnen. Dat is een veilig idee.

Thuiszorg of familie kan tegenwoordig ook worden gealarmeerd door u vanuit huis. Het is mogelijk om een alarm te plaatsen in badkamer of een andere ruimte. Dit alarm kunt u zelf inschakelen of dit kan automatisch afgaan bij vallen of als er een bepaalde tijd geen beweging wordt gedetecteerd.

Een levensloopbestendige woning biedt nog veel meer. Zo kunt u ook verlichting vanuit een centraal punt besturen en ’s nachts gaat het licht naar de badkamer vanzelf aan door beweging.

Kleine aanpassingen aan uw lichtschakelaars of stopcontacten kunnen al het verschil maken. U maakt uw woning levensloopbestendig door middel van het gebruik van een uitwerpstopcontact. Het hard trekken aan een stekker is verleden tijd. Maar ook bewegingssensoren voor het licht en lichtschakelaars met een kleine verlichting erop dragen bij aan een levensloopbestendige woning.

Kijk bij de producten welke oplossingen Woonoptimaal.nl voor u heeft. Of neem vrijblijvend contact op.

 Terug naar overzicht
Onze categorieën

Bekijk onze
interactieve video